Sint-Truiden

Overnachten in Sint-Truiden

Sint-Truiden heeft een ruime keuze aan logies. Kies voor een gezellige B&B, een fruitbedrijf of zelfs een kasteel! Ontdek de talrijke logeermogelijkheden hier.

Trekpleisters in Sint-Truiden

Kerken, kloosters, een UNESCO-beschermd begijnhof … Sint-Truiden telt meer dan 250 religieuze monumenten én is het kloppend hart van de fruitstreek.

Actief in Sint-Truiden

Met de fiets, te voet, met de fietstaxi of zelfs met de luchtballon! Ontdek de mogelijkheden om Sint-Truiden te verkennen.

Evenementen in Sint-Truiden

Koopzondagen, tentoonstellingen, kinderactiviteiten, nocturnes, concerten, fruitactiviteiten… Alle evenementen in Sint-Truiden vind je hier.

Toeristisch onthaalkantoor Sint-Truiden

Sint-Truiden is van oudsher het Toeristische onthaalcentrum van Westelijk Haspengouw.
Toerisme Sint-Truiden is sinds juni 2011 gehuisvest in de voormalige hallen van het stadhuis en heeft een totale oppervlakte van bijna 300m². Je vindt hier een goede informatieve zone waar de toeristen en de inwoners uit de regio alle gegevens vinden om hun vrije tijd recreatief in te vullen. In de mooie belevenisruimte kunnen bezoekers gewoon aanschuiven aan een grote tafel, de toeristische gids uitpluizen, fietskaarten bestuderen. Er staan enkele touchscreens die hun toegang geven tot de nieuwe website of de uitstappenplanner. In de commerciële zone vind je een uitgebreid assortiment van streekproducten, alle routekaarten en geschiedkundige boeken over Sint-Truiden.

Meer info over Sint-Truiden

Sint-Truiden is Trudo, de stichter van deze stad én de zesde monumentenstad van Vlaanderen. Verschillend monumentale historische sites brengen de bezoekers als de inwoners tot vervoering. De gezellige Grote Markt met zijn leuke terrasjes nodigt...