Haspengouw, een rijk verleden

Rijk Verleden

Het rijke historische verleden van Haspengouw is nog manifest aanwezig. In Tongeren, oudste stad van België, in Borgloon en...

Tongeren, oudste stad van België

Tongeren is het grootst aaneengesloten archeologisch complex van de Lage Landen. Overal vind je nog sporen van de Romeinen!

Sint-Truiden, religeuze monumentenstad

Sint-Truiden, het centrum van het spirituele erfgoed in Haspengouw, is de grootste monumentenstad van Limburg en de zesde grootste van Vlaanderen.

Bilzen, hart van het kastelenlandschap

Bilzen is het best bekend als thuishaven van Landcommanderij Alden Biesen, maar het is ook een gezellig Demerstadje met leuke shops.

Borgloon, Loonse stad

Borgloon is het hoogst gelegen historische stadje van Vlaanderen. Met Sint-Truiden vormt ze het hart van de fruitstreek.

Riemst, in het hart van het Mergelland

Riemst maakt deel uit van het mergelland. Dat merk je aan de vele mergelgrotten en ondergrondse gangenstelsels.

Andere Haspengouwse schatten

Het rijke historische verleden van Haspengouw is nog manifest aanwezig. Zelfs buiten Tongeren, Bilzen, Sint-Truiden,... vallen er nog Haspengouwse schatten te ontdekken.

Op weg langs het rijke verleden

Te voet of met de fiets? Deze routes voeren je langs het rijke verleden van Haspengouw. Ontdek de dorpjes, religieuze monumenten, kasteelparken…
Logeren in Haspengouw

Logeren in Haspengouw

Haspengouw heeft een ruime keuze aan logies, zowel in steden als op het platteland. Kies uit B&B's, kleine hotels, vierkantshoeven, kastelen of een fietskluis.