Bilzen

Overnachten in Bilzen

Logeer in een gezellige B&B, een vierkantshoeve of zelfs een fietskluis! Ontdek de talrijke logeermogelijkheden van Bilzen hier.

Wat te doen in Bilzen

Bezoek de landcommanderij Alden Biesen, een van de grootste kasteelcomplexen van de Euregio of kuier rond in het sfeervolle centrum van Bilzen.

Toeristisch Onthaal Alden Biesen-Bilzen

Een bezoek aan Alden Biesen start je best in het onthaalcentrum. Hier maak je kennis met de boeiende geschiedenis van de Duitse Ridderorde en de Landcommanderij. Je ontmoet er negen historische figuren. Zij reizen in een film van 15 minuten terug naar de plaatsen waar ze woonden en werkten.
Daarna word je ondergedompeld in het rijkelijke interieur van de Haspengouwse kastelen. De indrukwekkende tafel in de 'kasteelzaal' onthult interactief 100 verrassende weetjes over de regio.

Het onthaalcentrum is ook de ideale uitvalsbasis om het betoverende Haspengouwse kastelenlandschap te ontdekken. Te voet, met de fiets of de wagen maak je kennis met de meer dan 100 kastelen die Haspengouw rijk is.

Meer info over Bilzen

Bilzen is het best bekend als thuishaven van landcommanderij Alden Biesen, een van de grootste kasteelcomplexen van de Euregio. Maar het is ook een gezellig Demerstadje met leuke shops en terrasjes.

 ...

Meer info over Bilzen

Bilzen, een stad met een rijk verleden en een open blik op de toekomst. Bilzen heeft iets apart. Bilzen is een tikkeltje eigenzinning maar bovenal vastberaden, charmant en oh zo gezellig. Met de statige landcommanderij van Alden Biesen als...